Badrum för alla

 

Badrum i ett äldre- eller omsorgsboende sätter höga krav på både design och funktion. Det ska både fungera för den som bor där och för den personal som jobbar där. Det är just det vi har tagit fasta på!

 

Allting i badrummet är genomtänkt in i minsta detalj, – från varje inredningsdetalj till den kompletta lösningen som blir när de sätts samman.

  • Duschstolen är rejält tilltagen. Den mjuka sittytan tillsammans med de ergonomiska stödhandtagen gör duschplatsen både skön, säker och trygg.
  • Vid toalettstolen sitter de speciellt utformade toalettarmstöden. Den annorlunda vågformen tillsammans med det ovala greppet gör det enklare att förflytta sig och greppet blir stadigt och bekvämt.
  • Längs tvättstället löper ett integrerat stödhandtag som ökar både användarvänlighet och säkerhet. Tillsammans med det matchande skåpet, med integrerat eluttag i rätt höjd, finns allt man behöver nära till hands.

All höjdjustering av inredningen är enkel. Alla infästningar är dolda och ytorna är enkla att hålla rena. Med de grå kontrastfärgerna blir det enklare för den boende att orientera sig.

 

Med andra ord – Ett badrum för alla!

Referenser

Sörklippan, Bromma

Ombyggnad av vårdhem som uppgår till 2 byggnader i Stockholm på 6 våningar.

Sörklippan är ett av Micasas många gruppboenden med inriktning mot personer med demenssjukdom. Här finns sex små enheter med totalt 44 lägenheter.

Läs mer

Kvarteret Vitsippan, Falun

Vi levererade Spisec Spisvakt till 54 lägenheter. Spisec Spisvakt tryggar området kring spisen och ser till att det inte blir farligt om spisen skulle glömmas påslagen eller lämnas ouppmärksam.

Läs mer

Lagersbergsgården, Eskilstuna

Lagersbergsgården är ett servicehus med 57 lägenheter. Vi levererade toalettarmstöd, höj- och sänkbara tvättställ, armaturer och ledstänger med integrerad duschhållare.

Läs mer

Slättegården, Lysekil

Slättegården är ett äldreboende med 33 lägenheter. Hit levererade vi handfat med integrerat stödhandtag, högskåp, toalettarmstöd, dusch- och ledstänger.

Läs mer

Kårebacken, Falun

Kårebacken är ett äldreboende med 32 lägenheter. Athena Nordic levererade all badrumsutrustning med bl a vårt svängbara tvättställ, de vågformade toalettarmstöden och de specialbyggda badrumsskåpen.

Läs mer

Stortorps äldreboende, Huddinge

Äldreboendet har 87 nya lägenheter och Athena Nordic levererade de vågformade toalettarmstöden som har en överlägsen funktion för brukaren.

Läs mer

Rimsmeden, Kalmar

Rimsmeden är ett servicehus med 40 lägenheter dit vi bl a levererade toalettarmstöd och ledstänger med integrerad duschhållare.

Läs mer

Jungmansgården, Kalmar

Jungmansgården är ett gruppboende med 25 st lägenheter. Vi har levererat badrumsinredning med bl a våra nya handfat med kontrastfärger och integrerade ledstänger.